Cu totii ascultam muzica indiferent ca suntem la birou, conducem, mergem la alergat sau iesim la o cafea cu o prietena. Muzica in cele din urma ne ajutam sa scapam de stres, sa ne binedispunem sau sa ne exersam abilitatile artistice. Fie ca este muzica romaneasca, straina, clasica sau de orchestra toti suntem dependeti intr-o oarecare masura de acest fenomen.

Si cum suntem romani si traim in Romania este indicat sa ascultam si muzica romaneasca. Dar cati dintr noi am dat atentie la versurile acestor melodii? Probabil un numar neinsemnat. Dar cand vine vorba de ceea ce asculta copiii nostri, oare ii putem lasa sa asculte aceste versuri? Fiind la o varsta in care receptivitatea lor este mare, sunt dispusi sa memoreze versurile melodiilor preferate fara a intelege macar semnificatia lor.

Sa dam exemplu de 3 melodii ale anului trecut, 2014, care nu ne-au incantat auzul, printre care si melodia interpretata de  Theodora si Pacha Man -” Cu tine pe mine”. Despre aceasta melodie se poate spune doar ca este neindicata pentru copii, chiar si pentru adulti, deoarece structura compozitiei este una cu o tenta sexuala, care indeamna la nuditate si la un comportamanet inadecvat.

O alta melodie extrem de ascultata anul trecut este cea de la Anda Adam-„Poate fata”, care imbina un joc perfect de cuvinte, dar care nu transmite nici un mesaj adecvat tinerilor, ci doreste sa evidentieze la ce este buna o femeie, in absenta barbatului.

Speak ft Raluka si DOC – „Lasa-ma-mi place” intra in aceeasi categorie, cea a melodiilor prost inspirate in alegerea versurilor.Probabil compozitorul se gandea la cu totul altceva in momentul compunerii versurilor. Este o melodie cu sonoritate, dar interpretabila din toate punctele de vedere.

Pe langa aceste melodii, cu siguranta se regasesc si altele, unele dintre ele care chiar nu merita a fi ascultate, transmitand mesaje mai putin adecvate monorilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *