inmarsat-europsat-1
inmarsat-europsat-1

Compania de comunicatii prin intermediul satelitilor, Inmarsat, a anuntat ca vor oferi internet de viteza ridicata broadbad pentru pasagerii zborurilor de pe teritoriul Uniunii Europene. Conectivitatea va fi facuta posibila prin intermediul unei retele plasate la sol si un nou satelit de tele-comunicatii. Serviciile de internet vor fi disponibile incepand cu anul 2016.

Inmersat a spus ca serviciul de internet de mare viteza va fi disponibil pentru avioane atat prin intermediul statiilor de la sol cat si prin intermediul satelitului Europasat in mod simultan. Conform companiei, acesta ar fi prima retea hibrida care va oferii internet de mare viteza pentru zborurile comerciale.

Partea terestra a retelei va consta dintr-o infrastructura noua care va inlocui infrastructura actuala Inmarsat. Aceasta va fi realizata in tara in tara. Cele mai multe servicii de acest tip, care ofera Wi-Fi in timpu zborului, sunt servicii care folosesc terminale terestre precum Gogo in Statele Unite ale Americii. Europasat va permite viteze mult mai mari in serviciile de internet oferite.

Satelitul va folosi frecvente in lungimile de banda S, care sunt folosite in general de radarele folosite in meteorologie, radare de nave pe mare si in comnunicatii, incluzand in sistemul de comunicare NASA de pe Statia Spatiala Internationala.

Europasat se va alatura gamei de sateliti Global Xpress pe care Inmersat ii are orbitand in jurul Pamantului. Acesti sateliti folosesc banda Ka pentru a transmite servicii de internet rapid in jurul lumii la o viteza de 50 MB pe secunda. Conexiunea de internet de pe un avion se va schimba de la satelitul Europasat la un satelit Global Xpress odata ce va parasi spatiul aerian european, pentru a nu se intrerupe serviciul.

Inmersat va cheltui intre 200 si 250 de milioane de dolari pentru a produce, lansa si a asigura operatia Europasat. Inmersat va colabora cu compania Hellas-Sat in aceasta operatiune, astfel reducand costurile la jumatate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *